Saturday, 6 October 2012

Draught excluder?

Masa sebelum ni, kalau pergi shop barang-barang hiasan rumah, selalu nampak kusyen ni. Kat carboot pun selalu jer nampak. Mati-mati ingatkan hiasan atas sofa selain daripada throw dan cushion. Sebab rasanya macam pernah ternampak-nampak jer orang letak atas sofa. Rupa-rupanya..ia adalah..penghadang angin/hujan. Tahu pun sebab nampak di rumah kawan. Dia kata rumahnya rasa sejuk semacam walau selalu pasang heater. Maka, dia cari lar apa sahaja yang boleh simpan haba heater tu, kalau tak membazir jer gas. Dia kata dia guna menda ni, yang diri ini menganggap penghias sofa. Hek. Pergi kedai, memang dijual menda ni bersekali dengan door stopper. Tempatnya memang lar di pintu. Dapat lar suatu knowledge baru.

 Haaa..inilah fungsinya

 Boleh hadang angin sejuk masuk celah-celah rumah

 Boleh hadang slug juga masuk rumah (pest yang femes)

Wah, untuk peminat kucing  

 Cute!

 Lagi cute!

Kalau letak kat window, sangat lar comel.

Makanya, tak jadilah saya shopping menda ini untuk sofa rumah kami. Sebab nanti kalau bawa balik Mesia, tiada gunanya aih.

2 comments:

Hanis MY said...

Comelnya pengsan tgk!

Hanis MY said...

Comelnya pengsan tgk!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...